Makedon polisi 'Frankfurt Mafyasını' çökertmek için Almanya ve Avusturya ile birlikte çalışıyorEşgüdümlü uluslararası polis operasyonuyla uyuşturucu örgütüne darbe indirildi. Analistler, geçtiğimiz günlerde bir para aklama çetesini hedef alan ortak polis operasyonunda beş kişinin tutuklanmasının, organize suça karşı eşgüdümlü yürütülen mücadelenin gücünü ortaya koyduğunu ileri sürdü.

FON Üniversitesi Dedektiflik ve Güvenlik Fakültesi öğretim üyesi Vladimir Pivovarov, bu eşgüdümlü eylemlerin, organize suçla mücadele konusunda bölge polisi açısından birlik ve işbirliği sinyali gönderdiğini söyledi.

Pivovarov, "Birden fazla ülkede insanların tutuklanması, bu suç örgütünde düşük seviyelerde icracılar içeren etkin işbirliğinin sonucudur." dedi.

8 Mayıs'ta, Makedonya polisi 2010 yılında başlayan ve halen devam eden "Dirigent (Yönetici)" operasyonu kapsamında beş kişiyi tutukladı. Alman ve Avusturya polisiyle eşgüdüm halinde yürütülen operasyonda, uyuşturucu satarak Makedon banka hesapları üzerinden para aklayan bir grup hedef alındı.

Frankfurt Mafyası lakaplı çete, özellikle Alman bankacılık sektörü ve Viyana'da faaliyet gösteriyor.

Bu şehirler, Afganistan'dan gelen eroinin Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan ve diğer Balkan ülkelerinden geçerek Avrupa'nın belli başlı şehirlerinde son bulduğu Balkan Rotasının ucunda yer alıyor.

8 Mayıs'tan sonra, son operasyonda tutuklanan kişi sayısı 13'e yükseldi.

Üsküp'teki Güvenlik Çalışmaları Fakültesi öğretim üyesi Frosina Remenski verdiği demeçte, "Makedon polisi, Avusturya ve Alman polisine yardımcı rolü üstlendi. Davada gözaltına alınan kişilerle ilgili kanıtların büyük kısmı Almanya ve Avusturya'da sağlandı." şeklinde konuştu.

Remenski'ye göre, uluslararası polis işbirliği uluslararası suç şebekelerini çökertmede eşgüdümlü eyleme olanak sağlıyor.

Remenski, "Yabancı uyrukluların uyuşturucuyla ilgili uluslararası organize suçta rol alması, kaçakçılık zincirinde farklı ülkelerden çok sayıda insanın farklı rollerle (gözlemci, taşıyıcı, alıcı, satıcı) yer aldığının göstergesidir." dedi.

Polise göre, şüpheliler Veles'ten gelen bir suç örgütüne aitler. Bunların rolü, eroin satışından elde edilen paraları teslim alıp toplamaktı. Bu paralar daha sonra suç örgütünün Avusturya, Slovakya ve Almanya'daki üyeleri tarafından hızlı para transferi yoluyla kişisel adlarına gönderiliyordu.

2010 yılında, Makedon, Avusturya ve Alman polisinin eşgüdümlü operasyonu grubun 69 üyesinin tutuklanmasıyla sonuçlandı.

Yetkililere göre, şahıslardan veya merkezi olmayan hücrelerden meydana gelen operasyon son derece karmaşık bir yapıya sahipti. Çok sayıda satıcı birbirlerinin kimliklerinden haberdar değildi ve talimatları sadece telefonla alıyordu.

Kaynakça: Southeast European Times için Üsküp'ten Marina Stojanovska'nın haberi

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.