Sandıktan Birinci Çıkan Borisov Seçimin İptalini İstiyorBulgaristan'da seçimleri kazanan GERB partisi, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak seçimlerin iptalini isteyecek. Basın toplantısında konuşan Genel Başkan Borisov, en çok oyu alan parti olmalarına rağmen seçim arefesinde propaganda yasağının çiğnendiğini öne sürerek seçimin yenilenmesini isteyeceklerini açıkladı.

Bir buçuk ay içinde yeni seçimlerin düzenlenebileceğini kaydeden Borisov, parlamentoya giren 4 partinin hükümet kurmasının imkansız olduğunu değerlendirdi. Borisov, "Eğer Cumhurbaşkanı bize hükümet kurma görevini verirse ve o zamana kadar Anayasa Mahkemesi seçimlerin iptali konusunda karar almamışsa, azınlık hükümeti kurmak için meclise teklif sunacağız." dedi.

Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ile Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) arasında veya Ataka ile BSP ve HÖH arasında çok farklı fikirler olduğunu açıklayan Borisov, "Mesela biri Belene Nükleer Santrali'nin inşa edilmesini istiyor, diğeri bunun aksini talep ediyor." şeklinde konuştu.

Seçimleri değerlendiren Borisov, 4 yıl iktidarda kaldıkları için yıpranmalarına rağmen yeni mecliste 97 sandalye kazanarak BSP'yi geride bıraktıklarını söyledi. Gençlerin ve eğitimli kesimin GERB'e oy verdiklerini aktaran parti lideri, "Ayrıca etnik dağılım bakımından BSP'ye kıyasla Bulgar ve Türklerin bizi seçtiği görülüyor. Bulgarların yüzde 36,9'u GERB'i, yüzde 25,8'i BSP'yi desteklerken, Türklerin yüzde 9,9'u bizi destekledi. BSP için ise yüzde 6,9'u oy kullandı." diye devam etti.

Boyko Borisov, "GERB'in birinci gelmesi, bizim 4 yıllık emeğimizin bir karşılığıdır. Sonuçlara 3 kez baktım ve her defasında bizim galip geldiğimize kanaat getirdim. Buna rağmen her parti seçimlerde kendilerinin galip geldiğini söylüyor." dedi.

YEMİN EDİP İSTAVROZ ÇIKARDI

Seçim günü öncesi bulunan 350 bin sahte pusulayla alakalı konuşan GERB başkanı, olayla hiçbir alakası olmadığına dair yemin etti. Bir gazetecinin bulunan oy pusulalarının GERB için basılıp basılmadığını sorusuna Borisov, istavroz çıkardı ve "Tanrı bana şahit olsun." dedi.

Öte yandan Borisov'un sağ kolu eski İçişleri Bakanı Tsvetan Tsetanov, yemin ederek göreve başladıktan sonra aklanabilmek için dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyeceğini dile getirdi.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantıda birçok medya mensubu soru sormak için yarıştı.

Kaynakça: Cihan Haber Ajansı

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.