Trakya yolu hizmete açıldıYapımına 40 yıl önce başlanan ve Sofya ile Burgas’ı bağlayan Trakya otoyolu dün hizmete açıldı. Otoyolun son kısmı olan Zimnitsa-Karnobat kısmı tamamlanarak resmi törenle hizmete açıldı. Dün saat 14.00′dan itibaren otoyol araç trafiğine açılmış oldu. Resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ulaşım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Danail Papazov ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Ekaterina Zaharieva katıldı.

40 yılda tamamlanan Trakya otoyolu 360 km uzunluğa sahip. 1973 yılında yapımına başlanan Trakya otoyolunun 1978 yılında Novi Han ayrımına kadar olan on kilometrelik bölümü tamamlandı. Altı yıl sonra otoyol Plovdiv’e kadar ulaştı. 1995 yılında Plovdiv’den Orizovo’ya kadar olan 32 km’lik yol tamamlandı. Orizovo-Stara Zagora ve Karnobat-Burgas güzergahları da Avrupa Yatırım Bankası’nın destekleri ile 2000 yılında hazır oldu. 2010 yılında ise son kısmın inşaatına başlandı.

Meriç otoyolu gelecek yılın ortasında hazır olacak

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, törende yaptığı konuşmada, en geç gelecek yılın ortalarında Plovdiv Svilengrad arasındaki Meriç otoyolunun da hazır olacağını söyledi. 2012 yılında Lülin otoyolunun açıldığını ve 2013 yılında Trakya otoyolunun açıldığını belirten Plevneliev, 2014 yılında Meriç otoyolunun, 2015 yılında da Struma otoyolunun açılacağını söyledi. Plevneliev, “Trakya otoyolunun benim olduğunu idida etmiyorum. Ama inşaatını başlattık. Verdiğimiz sözü yerine getirdik.” dedi. Cumhurbaşkanı Meriç otoyolunun hem Avrupa hem de Bulgaristan için stratejik öneme sahip olduğunu aktararak kaynağın hazır olduğunu belirtti.

Kaynakça: Zaman Bulgaria

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.