2050’de nüfusun üçte biri 65’in üzerinde olacakBulgaristan’daki nüfusun yaşlanmasını konu alan Dünya Bankası, gdişata göre 2050’de halkın her 3 kişiden birinin 65 yaşından yukarı olacağını belirtti. Rapora göre bu sorundan dolayı ekonomik büyüme seviyesi düşecek, çünkü iş gücünden yeterince yararalınılamayacak. Raporu tanıtan Dünya Bankası temsilcisi Dorte Domland, 2050’de İsveç ve Almanya’ya göre Bulgaristan’daki ekonomik aktivitenin azalacağını ve çalışan sınıf sorununun zor aşılacağını kaydetti.

Maliye Bakanı Çobanov, halkın yaşlanması ülkenin önünde duran en önemli problemlerden biri olduğunu belirterek, Dünya Bankası tavsiyelerine uyularak, eğitim kalitesi ve eğitimin iş piyasasıyla olan bağlantılarına odaklanılacağını aktardı.

Milli İstatistik Enstitüsü (NOİ) Başkanı Biser Petkov, 37 yıl sonra sigorta sisteminden kaynak kullanan kişilerin, sisteme sigorta ödeyerek destek veren kişileri sayı olarak aşacağını vurguladı.

Bu demografik soruna hazırlıklı olunması gerektiğini savunan Petkov, her çalışan daha şimdiden gelecekte çelışamayacak durumda olduğu zamanı düşünmesi gerektiğini, zira ilerde daha fazla çalışarak sistemdeki orantısızlığını dengelenebileceğini söyledi.

Kaynakça: Zaman Bulgaria

Bulgaristan

Burgaz Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Filibe Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Eski Zağra Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Hasköy Fotoğraf Galerileri

Bulgaristan

Kırcaali Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.