Venizelos'tan Türkiye'ye ani ziyaret!Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine yarın Ankara’ya kısa süreli bir ziyaret gerçekleştireceği, ziyaretin sebebinin kesin olarak bilinmemekle birlikte Kıbrıs sorunuyla ilişkisi olabileceği bildirildi. Fileleftheros “Venizelos Aceleyle Ankara’ya – Ahmet Davutoğlu’nun Daveti Sonrasında Birkaç Saatlik Seyahat” başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun davetinin önceki gün diplomatik yolla Venizelos’a iletildiğini ve davetin “aciliyetine” neyin sebep olduğunun merak yarattığını yazdı.

KIBRIS, KAPALI MARAŞ, SURİYE, MISIR

Gazete, Venizelos’un Pazartesi günü Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le görüştüğünü hatırlatarak, bazı diplomatik çevrelerin Davutoğlu’nun davetinin Kıbrıs sorunu ve kapalı bölge Maraş konusu sebebiyle yapıldığı değerlendirmesinde bulunduklarını belirtti.

Haberde, davetin Suriye ve Mısır’daki gelişmeleri görüşmek amacını da taşıyabileceği yorumunda bulunurken, Ankara’da birkaç saat kalacak olan Venizelos’un daha sonra AB Dışişleri Bakanları Gayrı Resmi toplantısına katılma üzere İspanya’nın en büyük adası olan Mayorka’ya gideceği ve burada Kasulidis’le görüşeceği ifade edildi.

Gazete ayrıca, Davutoğlu’nun Ağustos ayında Yunanistan’ı ziyaret etmesinin beklendiğini de yazdı.

DICARLO: “GÜVNELİK KONSEYİ KIBRISLI RUM LİDERLERİN TAAHHTÜLERİNDEN CESARET BULDU”

Öte yandan Simerini ve diğer gazeteler, ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Rosmary DiCarlo’nun, BM Kıbrıs Özel Temilcisi Lisa Buttenheim’in Güvenlik Konseyi üyelerine UNFICYP’in görev süresinin uzatılması çalışmaları çerçevesinde verdiği bilgileri değerlendiren bir açıklamada bulunduğunu yazdılar.

Habere göre DiCarlo açıklamasında, Buttenheim’in Güvenlik Konseyi üyelerine, Kıbrıs’taki durum ve UNFCIYP’in istikrarı sağlama çabaları hakkında bilgi verdiğini belirterek, Güvenlik Konseyi’nin UNFICYP’in Kıbrıs’taki görevine duyduğu saygıyı ifade etti ve “tarafların UNFICYP’in ara bölgedeki yetkilerine saygı duymaları gerektiğini” vurguladı.

DiCarlo, Güvenlik Konseyi üyelerinin, “Kıbrıs Rum toplumu liderlerinin müzakerelere başlama yönünde açıklanmış taahhütlerinden ötürü cesaret bulduklarını” belirterek, “Çözüm için müzakerelerin başlamasına her iki tarafın da yapıcı şekilde hazırlanmalarını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynakça: Kıbrıs Postası

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.