Yunanistan 150 adayı satmaya hazırYunanistan‘ın, borçlarını kapatmak için bazı adaların satılabileceğini duyuran Alman Bild gazetesi, yaklaşık 600 adadan 150’sini özelleştirmek için hükümetin strateji hazırladığını duyurdu. Yunanistan, 3 bin 54 adaya sahip ve bu adaların sadece 87’sinde insan yerleşimi var. 3 bin adanın önemli bölümü ise kamuya ait.

Yunan Devleti'nin krizden çıkış için adaları satmasına pek ihtimal verilmiyor ama söylentiler bile piyasanın canlanmasına yetti. Piyasayı yakından takip edenler Yunan adalarını ‘maliyete değer’ olarak tanımlıyor. Yani 2 milyon dolara 12 hektarlık bir ada bulabilmek mümkün. Yunanistan’da 1200 ile 6000 arasında ada bulunuyor. Private Island Online adlı bir site, en ucuz Yunan adalarını sıraladı. Bazı adaların fiyatı, Londra’da sıradan bir evden bile ucuz. İşte o adalar…

Omfori Adası: 4,5 milyon metre kare. (4,5 km kare) 50 milyon Euro’ya alıcı bekliyor. İyonya Denizi’nde bulunan adada sadece bir bina bulunmasına rağmen, adanın yüzde 20’sinin inşa izni bulunuyor.

Dulichium Adası: 5,4 milyon metre kare. 40 milyon Euro’ya alıcı bekliyor. Yunanistan’daki en büyük özel ada olarak bilinip, 4 bin kadar zeytin ağacı ve çalılar dışında bir yapılanması yok.

Northern Aegean Adası: 348 bin metrekare. 35 milyon Euro’ya alıcı bekliyor. Atina’ya 30 dakika yakınlığı ile ünlü olduğu için yatırımcıların oldukça ilgisini çekiyor.

St. Thomas Adası: 1,21 milyon metre kare. 15 milyon Euro.

Nafsika Adası: 5 milyon metre kare. 6,9 milyon Euro. Yakında satılan bu ada, 360 derecelik panoramik görüntü sağlayan yerleriyle ünlü.

Kardiotissa Adası: 1,13 milyon metrekare. 6,5 milyon Euro. Ege Denizi’ndeki bu ada inanılmaz ulaşım bağlantıları var ve plaj yapma dışında farklı su sporları yapma olanağı tanıyor.

Nissos Sofia Adası: 176 bin metrekare. 5,5 milyon Euro. Uluslararası öneme sahip bu özel adada, normal kayıkların girişi yasak.

Kythnos Adası parseli: 191,182 metrekare. 5 milyon Euro. Atina’ya bir saatlik yol olan adada 20 kadar ev mevcut.

Stroggilo Adası: 218,530 metrekare. 4,5 milyon Euro.

Gaia Adası: 174,014 metrekare. 3 milyon Euro. Özel şirketin sahibi olduğu adadaki planlamaya göre 6 yazlık inşa izni bulunuyor. Birçok zeytin ağacı, taze su ve birkaç lüks binası bulup, son aylarda fiyatı yarı yarıya düştü.

Kaynakça: Zaman Bulgaria

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.