Kardak'ta 20 Yıl Aranın Ardından Türkiye ve Yunanistan Arasında Gerginlik Zirveye Çıktı Bundan yirmi yıl önce Türkiye ve Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları'nda gerginlik yeniden tırmandı. Türk ve Yunan hücum botları karşı karşıya geldi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük mahallesine 3 buçuk mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında bir hafta önce başlayan gerginlik bugün de devam etti.

TÜRK KARA SULARINA GİRDİLER, GERGİNLİK TIRMANDI

Yunanlı balıkçıların Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından bir Yunan sahil güvenlik botu ile Kardak kayalıklarına gelerek çok yaklaşması, ip atarak bağlanmaya çalışması bazı balıkçıların ise Kardak'ı geçerek Turgutreis istikametinde Türk kara sularına girmesi gerginliğin artmasına neden oldu.

SAHİL GÜVENLİK HAREKETE GEÇTİ, UÇAKLAR EŞLİK ETTİ

10 Yunanlı balıkçının ve sahil güvenlik botlarının Türk kara sularını ihlal etmesini önleyen Türk sahil güvenlik botlarına saat 12.30 sıralarında bir sahil güvenlik uçağı da eşlik etti.

TÜRK YUNAN BOTLARI BURUN BURUNA GELDİ

Bir süre Gümüşlük ile Kardak arasında uçan sahil güvenlik uçağı ardından Didim istikametine doğru yönelerek bölgeden ayrıldı. Sabah saatlerinde başlayan gerginlik sırasında Türk ve Yunan hücum botlarının zaman zaman burun buruna gelerek sabit şekilde dakikalarca beklediği ve botların üzerine çıkan askerlerin birbirleri ile konuştukları görüldü.

İKİ ÜLKE SAVAŞ NOKTASINA GELMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi 1996 senesinde Türkiye ve Yunanistan Kardak Kayalıkları'na Yunan balıkçıkların bayrak dikmesiyle savaşa girme durumuna kadar gelmişti. Ardından ABD ve NATO'nun devreye girmesiyle iki ülke kayalıklardan askerlerini çekti.

Kaynakça: haberler.com

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.