Nilüfer seferleri gergin başladıVolkan-Metro Turizm’in sahiplerinden Altunhan, Nilüfer Turizm’e otobüs seferleri izni verilmesini protesto için otobüs yaktı. Belediye, Nilüfer’in yazıhanesini mühürledi. Çalışanlar arasındaki gerginliği jandarma önledi.

Edirne Belediyesi tarafından Volkan-Metro Turizm Şirketi’ne kiralanan Edirne Otogarı’nda herşey sütlimana döndü denirken son olarak Nilüfer Turizm’e, otogarın yanında bulunan Ömer Erakman’a ait Aydeniz Akaryakıt İstasyonu ve Tesislerinden yolcu taşımacılık hizmeti izni verilmesi ortalığı karıştırdı.

Nilifer Turizm’in dün sabahtan itibaren ilk seferleri gergin başladı. Önce Nilüfer Turizm’in bilet kestiği Orduevi karşısındaki yazıhanesi, ruhsatsız olduğu için Edirne Belediyesi tarafından mühürlendi. Ancak çok geçmeden mühür sökülerek bilet kesimine devam edildi.

İkinci gerginlik Edirne Otogarı ile Erakman’ın Aydeniz Akaryakıt İstasyonu ve Tesisi’ne giden yolun işletmeci Altunhan kardeşlerin adamları tarafından konteynerler ve tel örgülerle kapatılması sırasında yaşandı. İki tarafın adamları birbirlerine ağır sözler sarfederken olay yerine bir taraftan jandarma ekipleri ve Altunhan kardeşler de yetişerek olası bir kavgayı önledi.

Bu arada Edirne Otogarı’nın yanındaki Ömer Erakman’ın tesislerine giden Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, akaryakıt pompaları ile tesislerin ve otobüslerin durduğu alanların arasındaki mesafeyi fotoğraflayarak belirleme çalışması yaptı. Saat 11.00 seferine çıkan otobüsün de kalkışına kadar orada kaldı. Bu tespitler sırasında Nilüfer Turizm temsilcileriyle görevliler arasında bir ara gerginlik zirve yaparken bir olay çıkmaması için tesiste bekleyen jandarma ekipleri derhal gruplara müdahale etti.

Bu duruma Edirne Otogarı işletmecisi Altunhan kardeşlerden sert tepkiler gelirken Nilüfer Turizm temsilcileri de her şeyin kanuna uygun olduğunu, Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldıkları belgeleri de göstererek yolcu taşımacılığına devam edeceklerini belirttiler. Güvenlik güçlerine de belgeleri göstererek yolcu taşıma işini sürdürdüler.

Otobüs yakarak sesini duyurdu

Dün öğleden sonra sesini duyurmak için bir karar alan Edirne Otogarı işletmecisi Altunhan Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, Nilüfer Turizm’in akaryakıt istasyonundan otobüs kaldırmasını otobüs yakarak protesto etti. Otobüs alev alev yanmak üzereyken olay yerine gelen itfaiye ekipleri 1993 model otobüsü söndürdü.

Otobüs yakma eylemi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Altunhan, otogar ihalesini 5,5 milyona aldığını ve bu rakamın bakım, onarım ve banka faizleriyle birlikte 10 milyon TL’ye çıktığını söyledi. Evini ve otelini ipotek ettirerek otogar ihalesine girdiğini ve sonunda kazandığını ifade eden Altunhan, şöyle konuştu: “Biz ihaleyi kazandık 1 sene sonra bir benzin istasyonundan otobüs kaldırmaya başladılar. Hem de böyle bir imkâna sahip olmadıkları halde. Biz, 10 milyon TL’ye otogarın işletmeciliğini alıyoruz, adam geliyor yan tarafta benzinlikte otobüsçülük yapıyor.”

Altunhan, son olarak seslerini duyurmak için otobüs yakma eylemi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Bu arada jandarma ekipleri Mustafa Altunhan’ın ifadesini aldı.

Kaynakça: Edirne Yenigün

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.