Bahçedeki çapa 2 bin 500 yıllık çıktıEdirne'nin Keşan ilçesinde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, bir evin bahçesinde 2 bin 500 yıllık demir çapa buldu. Edinilen bilgiye göre, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığı Ekipleri, Keşan’a bağlı Gökçetepe köyü sahilinde devriye görevi yaptığı esnada, A.Y. isimli şahsa ait evin bahçesinde eski tarihlerde kullanılan büyük bir küp gördü. Bunun üzerine bahçeye giren ekipler, büyük küpün yanında bulunan ve süs olarak kullanıldığı tahmin edilen demir çapayı da bulunca, durumu Edirne Müze Müdürlüğü’ne bildirdi.

Gökçetepe Sahili’ne gelen Müze Müdürlüğü ekipleri, küp ve demir çapada yaptığı incelemenin ardından çapanın Roma dönemine ait olduğunu ve yaklaşık 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu tespit etti.

Piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan demir çapa ve küpe Müze Müdürlüğü ekiplerince el konurken, A.Y. ise Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. A.Y.’nin ifadesinde, çapa ve küpün tarihi değerinin olduğunu bilmediği, bahçesine süs olarak aldığını söylediği öğrenildi.

Kaynakça: İHA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.