Edirne’de 425 yıllık 'Yemiş Kapanı Hanı' gün yüzüne çıkarılacak Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii Meydanı'nda ortaya çıkan Yemiş Kapanı Hanı için kazı çalışmaları başlıyor. Meydan'da bulunduğu belirlenen 425 yıllık Han'ın gün yüzüne çıkarılması planlanıyor. Çalışma yapılacak alan suntalarla çevrilerek, Yemiş Kapanı Hanı’nın temelleri ve duvarları aranacak. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Yapılması planlanan Selimiye Meydan Projesi'ne 2 yıldır Yemiş Kapanı Han'ı bulunduğu için onay verilmemişti. Meydan’da, müze denetiminde kazı yapılarak, han aranacak. Meydan projesine ise kazı çalışmalarının ardından karar verilecek" dedi.

Bakımsızlıktan harabeye dönen Yemiş Kapanı Hanı'nın 1937 tarihinde yıkıldığı biliniyor. Kazı çalışmalarının bir ay gibi bir sürede bitirilmesi bekleniyor. Osmanlı döneminde 1588 olarak yapıldığı kayıtlarda geçen handa halkın meyve ve sebze ihtiyacını buradan alışveriş yaparak karşıladığı geçiyor. Yemiş Kapanı Hanı'nın dış duvarları hamam tarafında bulunan yoldan görünüyor.

Kaynakça: İHA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.