Komşular Edirne'nin yüzünü güldürdüEdirne'nin Avrupa komşusu olan Bulgaristan ve Yunanistan, Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü Alipaşa Çarşısı'nı doldurdu.

Bulgar ve Yunanlılar bayramın 3'üncü günü alışveriş için Edirne'nin en önemli "ticarethanesi" olarak bilinen Alipaşa Çarşı'sında alışveriş yaptı. İşleri bayrama kadar kötü giden esnafın yüzü bayramda güldü.

Alipaşa Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Yılmaz Sanış, bayramın 3'üncü günü yaklaşık olarak 15-20 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçi sayısının bir hayli fazla olduğunu söyledi. Çarşı esnafının bayramda işlerinin iyi olduğunu ve bunda en büyük katkının Bulgarlar ve Yunanlılar olduğunu kaydeden Sanış, "Yunanistan geçen hafta bir seçim yaptı. Herhalde bir siyasi istikrar sağlanacak. Bizde sınır komşusu olduğumuz için bizi de etkiliyor. Çok sayıda Yunanlı geliyor. Bayramın birinci günü bile Yunanlılar vardı. Bulgaristan'dan gelen çok sayıda müşterimiz var. Onlar için önemli kiliseler bulunmakta. Edirne'de onları ziyaret ediyorlar ve çarşımıza gelip alışveriş yapıyorlar. Euro ve doların yükselmesi mal alırken bizleri zorluyor ama Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelenler için avantaj teşkil ediyor. Euro yükseldiği zaman onlar için otomatikman mallar ucuzluyor. Komşunun yaptığı alışverişlerinde Edirne'ye katkısı oluyor. Bayramın 3'üncü günü olmasına rağmen bir kalabalık var. Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçiler her geçen gün Edirne'nin işlem hacmini üst seviyeye çıkarmaktadır" dedi.

Kaynakça: İHA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.