Atatürk Köşkü'ne Ziyaretçi Akını Türkiye'nin ilk şeker fabrikalarından Alpullu Şeker Fabrikasındaki Atatürk Köşkü'nü her yıl çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Fabrika Müdürü Cömert: "Köşkü haftada yaklaşık 100 kişi ziyaret ediyor. Herkesi ziyarete bekliyoruz"

Babaeski ilçesindeki Türkiye'nin ilk şeker fabrikalarından Alpullu Şeker Fabrikasında oluşturulan Atatürk Köşkü'nü her yıl çok sayıda kişi ziyaret ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 20 Aralık 1930'da ziyaret ettiği Alpullu Şeker Fabrikasında konakladığı bina ve Atatürk'ün kullandığı eşyalar 83 yıldır korunuyor.

Atatürk Köşkü'ne gelen vatandaşlar, yaklaşık 100 yıllık iki çınar ağacının gölgesinden geçerek köşkü ziyaret ediyor. Atatürk Köşkü içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün imzaladığı anı defteri, yatak odası, kullandığı tabak, kaşık, çatal, bıçak ve dinlediği radyo gibi birçok eşya ile fotoğrafları bulunuyor.

Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köşkün şeker fabrikası arazisi içinde yer aldığını söyledi.

Köşkün ve içindeki eşyaların itinayla korunduğunu belirten Cömert, "Köşkü haftada yaklaşık 100 kişi ziyaret ediyor. Herkesi ziyarete bekliyoruz. Atatürk'ün kaldığı odada 2 yatak, masa ve ahşap koltuklar ile telefon makinesi var. Bazıları da randevu alarak geliyor. Randevuyu genelde üst kademedeki insanlar alıyor" diye konuştu.

Atatürk'ün ziyaretinde, fabrika ile ilgili anı defterine yazdığı sözler de köşkün duvarını süslüyor.

Anı defterinde Atatürk, şu düşüncelerini dile getirmiş:

"Alpullu Şeker Fabrikasını gezdim. Gördüğüm vaziyetten çok memnun kaldım. Müessesenin daha tevsii etmesini ve şimdiye kadar olduğundan fazla muvaffak olmasını dilerim. Memleketimizin her müsait mıntıkasında şeker fabrikalarının çoğalması ve bu suretle memleketin şeker ihtiyacının temini mühim hedeflerimiz arasında tanınmalıdır."

Kaynakça: ÖZGÜN Tiran / haberler.com

Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.