Çorlu'da sokak lambaları gündüz de yanıyorÇorlu`da sokak aydınlatmalarından bazılarının gündüz de yanması vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Mavili Bahçe Mevkiinde bulunan sokak aydınlatma lambalarının gündüz yanması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Boş yere harcanan enerjinin milli servet olduğunu ve kendilerinin cebinden çıktığını kaydeden vatandaşlar: “Enerji Tasarrufu yapılması gereken bir süreçte enerjinin israf edilmesine bir anlam veremiyoruz. Gündüz yanan lambalar milli servetimizin boşa harcanması demek bunun yanı sıra sokakların aydınlanması için harcanan bedel vatandaşın cebinden çıkıyor. İlçede bazı mahallerde sokak aralarında aydınlatma lambaları yanmazken, Mavili Bahçe ve Bahçelievler bölgesinde aydınlatma lambaları gündüz yanıyor bu anlamak güç. Bizler buradan TREDAŞ yetkililerinden böyle boşuna enerji sarf eden aydınlatma lambalarına bir çözüm bulmasını bekliyoruz” dediler.

Yöneticilerin vatandaşları enerji tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yaptığı onca yayın ve çağrıya karşın enerjinin boşa harcanması dikkat çekiyor diyen vatandaşlar: “Enerjinin ne kadar değerli olduğu boşa harcanmaması gerektiği her fırsatta dile getiriliyor ancak gündüz vakti yanan aydınlatmalar savurganlığı gözler önüne seriyor. Yetkililerden meydana gelen arıza her neyse bunu gidermelerini istiyoruz. Sokak aydınlatmaları gündüzleri değil havanın karardığı saatlerde yansın. Bizim o zaman ihtiyacımız var” diye konuştular.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.