En büyük ilçeler Kapaklı ile Ergene olacak”CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Haluk Öztrak, yasa ile Büyükşehir olan Tekirdağ’da yeni doğan iki ilçeyi değerlendirirken, “Bu bölünme bilinçlice yapılmış bir bölünme. Bundan sonra Tekirdağ Merkez, Çorlu ya da Çerkezköy büyümeyecek. Kapaklı ve Ergene büyüyecek. İleriki yıllarda en büyük ilçeler Kapaklı ile Ergene olacak” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Habertrak’a yaptığı ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağını açıklayan Haluk Öztrak, gazeteye yaptığı ikinci ziyarette yine önemli açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte yapılan değişiklikleri değerlendiren Haluk Öztrak, “Yapılanmalara baktığınızda ilçe bölgelerinde büyümekte olan ilçeleri ayrı bir yapılanma olarak ele almışlar. Bundan sonra büyüme Çorlu da, Merkez’de Çerkezköy’de olmayacak . Ergene’ de, Kapaklı’ da olacak.” dedi.

Öztrak, “Burada yapılan asıl işlem yeni doğan iki ilçenin gelecekte en büyük iki ilçe olarak planlanmasıdır. Çünkü sanayi orada. Yerde var; bakir oralar daha.” diye konuşarak gelecekte şuan en gözde ilçeler olan Merkez ilçe, Çorlu ve Çerkezköy’ün önemini kaybedeceğini vurguladı.

Konuyla ilgili sözlerine devam eden CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Haluk Öztrak, “Bu bölünme bilinçlice yapılmış bir bölünme. Bundan sonra Tekirdağ Merkez, Çorlu ya da Çerkezköy büyümeyecek. Kapaklı ve Ergene büyüyecek. İleriki yıllarda en büyük ilçeler Kapaklı ile Ergene olacak” diyerek Tekirdağ’ın yeni parlayacak yıldızlarına işaret etti.

“MURATLI MERKEZ İLE BÜTÜNLEŞECEK”

Öte yandan ilginç bir tespitte de bulunan Öztrak, “Mesela çok daha enteresan bir şey tespit ettim geçen gün Muratlı’ ya gittiğimizde. Muratlı nüfusuna göre caddesi çok olan bir ilçe. İleride Muratlı merkeze 24 kilometre mesafe uzaklığında olduğu için büyük şehirle bütünleşen bir ilçe olacak. Çok değişik bir özelliği var oranın. Seçimden sonra birinci günde Muratlı Belediye Başkanın sırtından büyük bir yük kalkacak. Tüm caddeleri büyük şehre devredecek. Çok iyi hesaplamalar yapılmadan acelece yapılmış bir iş bu. Bölümlemelerde hesaplamadan yapılmış.” Şeklinde konuştu.

Kaynakça: Haber Trak

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.