Çorlu'da işçi eylemine polis müdahalesiÇorlu İlçesi'nde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını öne süren ve 65 gündür eylem yapan işçiler, fabrikadan çıkan 3 TIR'ı engellemek istedi. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını öne süren ve 65 gündür eylem yapan işçiler, fabrikadan çıkan 3 TIR'ı engellemek istedi. Hazır bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği eylemde, işçilerle polis arasında arbede çıktı. Polisin havaya uyarı ateşi açarak bastırdığı olaylarda, 2'si polis 5 kişi hafif yaralandı.

Velimeşe Beldesi Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Koreli bir şirkete ait DYSK Metal Fabrikası'nda çalışan 130 işçi, geçen Kasım ayında işten çıkarıldı. Fabrikanın iş sözleşmesi ve sendikalı işçi istemediği için işten çıkarmalar yaptığını öne süren yaklaşık 60 kadar işçi, 65 gündür eylem yaparak fabrika önünden ayrılmadı.

İşçiler TIR'Lara Saldırdı

Fabrikada çok sayıda işçinin de işten ayrılması üzerine Güney Kore firması fabrikanın faaliyetini durdurma kararı aldı. Son üretimleri 3 TIR'a yükleyen yönetim, fabrikadan çıkarmak istediği sırada eylem yapan işçiler, TIR'ları engellemek isteyince polis müdahale etti. Hazır bekletilen Çevik Kuvvet ekipleriyle işçiler arasında çıkan arbedede polis ekipleri havaya uyarı ateşi açarak işçileri TIR'lardan uzaklaştırdı. Çıkan olaylarda 2'si polis memuru 5 kişi hafif yaralandı. Camları kırılan ve maddi hasar meydana gelen TIR'lar polis ekiplerinin kontrolünden fabrikadan çıkarıldı.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Birleşik METAL-İŞ Sendikası Çorlu Şube Başkanı Fedai Duman mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, "Biz burada yasal haklarımızı arıyoruz, fabrika yurt dışından kaçak işçi getirerek burada çalıştırdı. Sonuna kadar da hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

İşçiler fabrika önündeki eylemlerini sürdürürken, polis ekiplerinin de önlemlerine devam etti.

Kaynakça: haberler.com

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.