İlginç detay ortaya çıktıCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3. köprünün ismini Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak açıklamasının ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3. köprünün ismini Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak açıklamasının ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. Köprü üzerinden Adapazarı’nı Tekirdağ’a bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim’in vefat ettiği yerin hemen yakınından geçecek. Edinilen bilgiye göre, temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3. köprünün ismini Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak açıklamasının ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. Köprüden geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim’in 21 Eylül 1520 yılında vefat ettiği Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Yukarı Sırt köyünün dibinden geçecek.

Yol kısa bir süre önce Yavuz Sultan Selim’in öldüğü yere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Yavuz Sultan Selim Han Hatıra ormanı yapılan alanın hemen yanından geçecek.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.