Tekirdağ'da terör operasyonunda1 kadın tutuklandıTekirdağ'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden E.A. tutuklandı. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen dönem Namık Kemal Üniversitesi'nde öğrenim gören ve terör örgütüne üye olarak maddi destek sağladığı öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda Namık Kemal Üniversitesi öğrenci olan 3 şüpheli ile KCK üyesi olduğu öne sürülen E.A. adındaki kadın gözaltına alındı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 3 üniversite öğrencisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın şüpheli E.A. ise çıkarıldığı mahkemece 'Terör örgütüne üye olmak ve maddi destek sağlamak' suçundan tutuklandı. Soruşturma sürüyor.

Kaynakça: DA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.