Ağlara takılan canavarŞarköy Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçı Yusuf Akar ile oğlu Gürkan Akar’ın (27) ağlarına üç metre boyunda, 250 kilo ağırlığında bir köpek balığı takıldı.
Kırk yıllık balıkçı olduğunu söyleyen Yusuf Akar (53), sabah saatlerinde, kıyıdan 3 mil açıkta oğlu ve 3 personeli ile birlikte balığa çıktıklarını belirterek “Denize bıraktığımız ağlarımızda bir ağırlaşma oldu, beş kişi zorla ağları toplamaya başladık. Ağların içinde gördüğümüz manzara bizi ürküttü.

Bunca yıllık balıkçılık yaparım, ilk kez ağlarıma köpek balığı takılıyor. Beş kişi büyük bir mücadele vererek iki saatlik çabadan sonra ancak köpek balığını tekneye çekebildik. Pamuk cinsi köpek balığı 3 metre boyunda, 250 kilo ağırlığında.

Ağlardaki kılıç balıklarının hepsini yemiş, 10 paket, 500 TL değerindeki ağım parçalandı. Hem tuttuğum balıklardan hem ağlarımdan oldum" dedi.

Köpek balığını İstanbul balık haline göndereceklerini belirten Akar, şunları söyledi: "Tahminim 300-400 TL civarında bir para eder. Şarköy’de diğer balıkçı arkadaşların da daha önce ağlarına köpek balığı takıldı ama bu büyüklükte değildi.”

Kabzımallık yapan bir kişi yakalanan köpek balığının cinsinin etinin yemek için makbul olmadığını, daha çok İstanbul’daki büyük balıkçıların vitrin süsü olarak alıp tezgahlarına koyduklarını belirtti.

Köpek balığı ile hatıra çektiren balıkçılar ve meraklı vatandaşlar, “İstanbul’da bu köpek balığını alan balıkçı tezgahlarında ‘Şarköy’den Jaws geldi” diye bağırsınlar da ilçemizin reklamı olsun.”

Kaynakça: İHA


Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.