Perşembe pazarının olduğu yere kapalı pazar yapılacakÇorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Perşembe Pazarının bulunduğu alana modern kapalı bir pazaryeri yapılacağını söyledi. Baysan, kapalı Pazar yerinin tamamlanmasının ardından sokak pazarlarının kurulmayacağını da belirtti.

Çorlu Belediye Meclisi`nin Ocak ayı olağan meclis toplantısında AK Partili Meclis üyelerinin semt pazarları nedeniyle yaşanan sıkıntıları dile getirdiği soru önergesini okuyan Başkan Baysan bu sıkıntıların kısa süre içerisinde giderileceğini söyledi.

Önergeye yazılı olarak da yanıt vereceğini ancak yeri gelmişken bir müjde vermek istediğini belirten Baysan: “Pazar yerlerinden gelen haklı şikayetleri değerlendiriyor ve dikkate alıyoruz. Ancak bu şikayetlerin tamamını kısa süre içerisinde sonlandıracağız. Çorlu`ya kapalı Pazar yeri kazandırılması konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Proje hazırlandı ihale süreci tamamlandı. Perşembe Pazarının bulunduğu alanda kapalı, modern bir Pazar yeri hazırlayacağız. Semt pazarları ile ilgili olarak herkes benim mahallemde olsun ama benim sokağımda olmasın arka sokakta olsun diyor” dedi.

Gelişen Türkiye`de sokak pazarları bana göre çok yanlış bir uygulama diyen Baysan: “Bu konuda proje tamamlandı. 11 kişilik bir komisyon kurulacak ve projenin son değerlendirmeleri yapılacak. Meclis üyelerinden de görmek isteyenler varsa projeye bakabilirler. Perşembe Pazarının olduğu yere modern kapalı Pazar kurulacak. Bu konuda müjdeyi de buradan vereyim. Projesi bitti. Kapalı Pazar yeri tamamlandıktan sonra diğer pazarlar kaldırılacak. Tek bir Pazar olacak. Değerlendirmesini taleplere göre proje tamamlanınca yaparız ancak kapalı Pazar yeri daimi de olabilir iki gün gıda iki gün giyim şeklinde de olabilir. Bunun değerlendirmesini daha sonra yapabiliriz” diye konuştu.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.