Trakya Bölgesi Yerel Kakınma Sinerji Toplantısı yapıldıTekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Başkanı Cengiz Günay, "Trakya bölgesi, Türkiye ekonomisine katma değer yaratan ve istihdam sağlayan bölgelerin başında gelmektedir" dedi.

Günay, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Trakya bölgesinin önemli bir tarım, ticaret ve turizm merkezi olduğunu belirterek, bölgelerinde 1980'li yıllardan sonra artan sanayileşme hareketlerinin hızla ivme kazandığını söyledi.

Trakya'nın, bir bölgenin yatırım için tercih nedenleri olan doğal kaynaklar açısından sahip olduğu yüksek kömür rezervleri, doğalgaz ve stratejik konumu itibariyle yatırım için cazip bir bölge olma özelliğini fazlasıyla taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün büyük bir rekabetin yaşandığı dünyada kalıcı ekonomik başarılar ancak yerel kalkınma ile olur. Trakya bölgesi, Türkiye ekonomisine katma değer yaratan ve istihdam sağlayan bölgelerin başında gelmektedir. Sanayicilerin ve iş adamlarımızın rekabet güçlerinin arttırabilmesi için çalışmalarda bulunmak odaların temel hedeflerinden biridir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Üniversite ile iş dünyası işbirliğini geliştirmek, hem de yerel kalkınma stratejisini ve veri üretme kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla başlattığı '81 ile 81 Akademik Danışman Projesi' oldukça önem kazanmaktadır."

Günay, yerel kalkınma hamlesini gerçekleştirebilmeleri için Trakya Kalkınma Ajansı'nın, (TRAKYAKA) önemli kilometre taşlarından birisini teşkil ettiğini kaydetti.

TOBB ile Türkiye Ekonomi Politikaları ve Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) ortaklaşa düzenlediği toplantıda ayrıca, akademik danışmanların sunumları ve Üniversite ve Teknokent Temsilcilerinin konuşmaları ile sona erdi.

Kaynakça: AA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.