Turkcell Gelibolu Maratonu'nda geri sayım başladıTurkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkurunda 4 Ekim Pazar günü gerçekleşecek.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında koşulacak Turkcell Gelibolu Maratonu'na birçok ülkeden atlet katılırken halk koşusu da dahil 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek. Turkcell'in ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez düzenlenen ve dünyadaki en önemli maratonlardan biri olmaya aday Turkcell Gelibolu Maratonu, 4 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. Gelibolu Yarımadası'nın tarihi noktalarında koşulacak maratonda, toplam dört kategori olacak. Maraton ve yarı maratona yerli ve yabancı 2500 profesyonel atlet katılacak. Düzenlenecek 10 kilometrelik koşu ve 6 kilometrelik yürüyüşe ise halktan 5 bin üzerinde katılım olması bekleniyor.

MARATON PARKURU

Turkcell Gelibolu Maratonu'nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, saat 09.00'de Eceabat - Kabatepe yolu 6. kilometresinde başlayacak ve Morto Koyu'nda (Şehitler Abidesi) bitecek. Yarı maraton, saat 09.45'te Kum Otel önünden başlayıp maraton ile aynı noktada sona erecek. 10 kilometrelik koşu, saat 10.15'te Twelve Tree Copse Mezarlığı'nda başlayacak ve Morto Koyu'nda sona erecek. Büyük katılımın beklendiği halk yürüyüşü ise, saat 10.00'da Alçıtepe Köyü'nde başlarken, Şehitler Abidesi'nin yanında bulunan Morto Koyu'nda sona erecek. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 13: 30 da Morto Koyu'nda ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarış güzergahı, 06.00 ile 17.00 arasında trafiğe kapatılacak.

110 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

42 kilometrelik koşuda ilk beşe girenlere toplam 20 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Maratonun birincisine 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü sporcuya 2 bin ve beşinci atlete de bin TL para ödülü verilecek. Turkcell Gelibolu Maratonu'nda iki ayrı kategoride (maraton ve yarı maraton) ilk 3'e girecek sporculara yaklaşık toplam 110 bin TL para ödülü ise dağıtılacak.

MARATON FUARI 1-3 EKİM'DE

Katılımcıların göğüs numaraları, zamanlama çipleri ve yarış tişörtlerini alabilecekleri Maraton Fuarı ise 1-3 Ekim tarihleri arasında Çanakkale Merkez İskele Meydanı'nda düzenlenecek.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.