Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü, bu yıl 12.’sini düzenlediği CV’ni Güncelle etkinliği ile büyük ilgi topladı. 21-22-23 Kasım tarihlerinde Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, lider firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla üç gün boyunca toplamda dokuz oturum ve söyleşiler gerçekleşti. Her oturum için sertifika verilen CV’ni Güncelle’de birçok konuda eğitici konferanslarla birlikte söyleşiye yer verildi.

MÜHİM OLAN TRENİ KAÇIRMAMAK

İkinci günün ilk oturumunda ESET’in CEO’su Alain Soria, CV’ni Güncelle’deydi. Konuşmasında ESET’in kurulma hikayesi ve çalışma felsefesini ayrıntılarıyla açıklayan Soria, yazılım dünyası hakkında birçok bilinmeyeni de açıklığa kavuşturdu. Antivirüs programlarının artık mobil telefonlarda dahi kullanılmasının yavaş yavaş bir zorunluluk haline geldiğine değindi. Kendi hayat hikayesinden yola çıkarak mühendislik formunun gerekli ama yeterli olmadığı söyledi. İşletme iktisadı yapmasının kendisine çok farklı bir pencere açtığını ve kesinlikle tek bir dal ile yetinilmemesinden bahsetti. “Bir lisanı iyi biliyorum demek o dilde kavga edebilmek demektir.” diyerek İngilizce’nin önemi üzerinde durdu. Şans faktörünün varlığını “Hayatınızda bir tren 3-4 defa geçer. Sınırsız geçmez. Mühim olan treni kaçırmamak. Piyango bileti almazsanız, size piyango çıkmaz. ESET benim için öyle bir işti.” sözleriyle vurguladı. Hayatı bir merdiven olarak düşünülmesi gerektiğinden, basamakları teker teker çıkarak, sağlam adımlar atmanın gerekliliğinden bahsetti. Üniversitenin insana avans verdiğini ama kazananı belirlemediğini belirterek sözlerine devam etti. Kendi mülakatlarından da yola çıkarak dinleyicilere ufak ipuçları veren Soria “İnsanlar güzel şeyleri sever. Göze hitap edin. Üstelik ilk intiba çok önemlidir. Güven elde etmek çok zordur ama kaybetmek 1 saniye bile sürmez.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Oturum, Proje Lideri Alara Demir’in fidan bağış belgesini takdimiyle sona erdi.

MARKA, İNOVASYON VE İNSAN

Üçüncü günün ilk oturumunda sahibinden.com’un CEO’su Burak Ertaş katılımcılarla buluştu. Kendi eğitim hayatından örnekler vererek konuşmasına başlayan Ertaş, yazılım konusuna olan merak ve tutkusunu çok genç yaşlarda keşfettiği için ve bu konuda çok şanslı olduğundan bahsetti. İnsanın neyi aradığını bulmasının ve onun üzerine gitmesinin kıymetli olduğuna değinen Ertaş, iş hayatında ilerlerken ilişki ağının geniş tutulmasının önemi üzerinde durdu. Tecrübe sahibi olabilmek için birden fazla şirkette veya aynı şirketin farklı bölümlerinde çalışılması ve bilgi sahibi olunmasının gerekliliğiyle sözlerine devam etti. Marka, inovasyon ve insan noktalarının öneminin üzerinde durarak, marka olabilmek için iletişimin çok kuvvetli olması gerektiğine özellikle değindi. sahibinden.com’un Türkiye’nin bir parçası olmasından gurur duyduğunu ve vizyonlarının Türk insanını hayalleriyle buluşturmak olduğunu konuşmasına ekledi. Oturum, Proje Lideri Alara Demir’in fidan bağış belgesini takdimiyle sona erdi.

İLKER KALELİ SÖYLEŞİSİ

Etkinliğin son oturumunda ünlü oyuncu İlker Kaleli öğrencilerle buluştu. Samimi ve mütevazı tavırlarıyla dinleyicilerin bir kez daha takdirini toplayan Kaleli, öğrencilerden sorularını çekinmeden sormalarını istedi. Öğrencilerden gelen “Aldığınız teklifleri neye göre değerlendiriyorsunuz, her zaman başrol olma gibi bir arzunuz var mı?” sorusuna “Böyle bir takıntım yok. Benim için önemli olan senaryonun dünyaya, insanlara ne anlattığı ve benim buna nasıl katkı sağlayacağım.” dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin her bakımdan bu kültür ve medeniyetin çok önemli taşlarından biri olduğunu belirten oyuncu, burada olmaktan çok onur duyduğunu sözlerine ekledi. Gelen başka bir soru üzerine ise bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan her zaman çok mutlu olduğunu tüm samimiyetiyle açıklayan sanatçı, genç neslin çok büyük potansiyellere sahip olduğunu belirtti. “Oyunculuğun yanında müzikle de uğraşmaya devam ediyor musunuz?” sorusuna ise “Kendim bir şeyler yapıyorum ama profesyonel olarak çalışmak başka bir şey.” diyerek yanıtladı. Keyifli söyleşi, Basın & Yayın Koordinatörü Baran Büyükbingöl’ün fidan bağış belgesini teslim etmesiyle sona erdi.

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.