Yunanistan -Müslümanlar Birliği'ne tehdit mektubu gönderildi Merkezi Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Yunanistan Müslümanlar Birliği'ne (MAG), "Müslümanların ülkeyi terk etmeleri istenen, aksi halde kan akacağı belirtilen" tehdit mektubu gönderildi. Üzerinde aşırı sağcı Altın Şafak'ın (Hrisi Avgi) amblemi bulunan, Yunanca, İngilizce ve Arapça yazılan mektupta, Müslümanların 30 Haziran'a kadar iş yerlerini kapatıp ülkeyi terk etmemeleri durumunda "yollarda tavuklar gibi kesilecekleri" belirtildi. Atina merkez postanesinden gönderildiği belirlenen mektupta, İslam dini ve Müslümanları hedef alan ağır hakaret ve küfür içeren ifadeler yer aldı.

MAG'dan yapılan açıklamada, mektubun genel olarak tüm göçmenleri değil sadece Müslümanları hedef aldığına işaret edilerek, bunun aslında, insanlık onuruna, karşılıklı saygıya ve vatandaşların uyum içerisinde birlikte var olmalarına karşı bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Müslümanların her zaman ve hayatını hiçe sayarak korkusuzca inançlarını savunmaya hazır olduğu ifade edilen açıklamada, sorunun doğru çözümünün devletin elinde bulunduğu belirtilerek, "Devlet tüm vatandaşların yasalar önünde eşitliğini sağlamak ve her asimetrik tehdide karşı başıboş hayvanlar gibi sahipsiz olmadığımızı güvence altına almak durumundadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Öte yandan, Altın Şafak, Müslümanlar Birliği'ne gönderilen mektupla bir ilgilerinin bulunmadığını iddia ederek, mektubun kendilerine karşı yapılmış bir provokasyon ve iftira olduğunu ileri sürdü.

Partinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Altın Şafak'ın, Yunan halkının büyük bölümü tarafından kabul gören yasal bir siyasi mücadelenin içerisinde bulunduğu da ifade edildi.

Kaynakça: AA

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.