İskeçe'de kemoterapi görenler ve diyaliz hastaları ilaç sıkıntısı yaşıyor İskeçe’de (Xanthi) ilaç sevkiyatında yaşanan gecikmeler nedeniyle organ nakli yapan, kemoterapi gören ve diyalize giren hastalar ciddi sorunlarla karşı karşıya. İskeçe Devlet Hastanesi Nefroloji Kliniği Müdürü Hristos Hatzidimitriou, ilaçların teslimatı konusunda iki aya varan gecikmeler yüzünden organ nakli geçirmiş olan veya diyalize giren hastaların ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Sorunun en büyük nedenlerinden biri İskeçe’deki Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu (EOPPY) eczacı eksikliği olarak gösterilirken, ilaçlarda yaşanan gecikmenin önlenmesi için birçok çabanın gösterildiği ifade ediliyor. Hatzidimitriou, sorun çözülene dek İskeçe EOPPY kurmunun Kavala veya Gümülcine’deki (Komotini) EOPPY eczanesi ile işbirliği yapmasını ve bu iki eczane üzerinden siparişlerin verilmesini önerirken, böylece ilaçların bir ay yerine bir hafta gecikmeyle İskeçe Hastanesi’ne ulaşacağını belirtti.

Xanthipress sitesindeki habere göre, İskeçe Hastanesi Nefroloji Kliniği Müdürü Hristos Hatzidimitriou ayrıca, kliniklerindeki personel eksiliğinden de dert yakınırken, İskeçe Devlet Hastanesi’nde hizmet verilen hastaların sayısının gittikçe arttığını ve civar illerden vatandaşlara da hizmet verdiklerini ifade etti.

Kaynakça: trakyadan.com

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.