Türkiye ile Yunanistan arasında Kaçak toplantısıTürkiye ile Yunanistan arasında düzenlenen 'irtibat noktaları' toplantısının 35'ncisi Çanakkale'de yapıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında geri kabul protokolü gereğince her ay düzenli olarak yapılan 'irtibat noktaları' toplantısı Çanakkale'de yapıldı. Toplantıya Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk, Atina Yabancılar ve Sınırlar Sorumlusu General İoakim Tsouknadis, Batı Trakya Yabancılar ve Sınırlar Sorumlusu Yarbay Mihalis Sevdinidis, Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İş Birliği Ajansı yetkilileri ve diğer ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Tunay, toplantıda, düzensiz göçle mücadele konusuna verilen önemin anlatılması, kurumların bu doğrultudaki çalışmalarının yansıtılması, geçiş noktalarının, sınır hattına ulaşan güzergahların tespiti ve alınabilecek tedbirlerin görüşüleceğini söyledi. Basına kapalı olarak devam eden toplantıda iki ülke temsilcilerinin düzensiz göç konusunda aldığı tedbirler görüşüldü.

Kaynakça: Birlik Gazetesi
{jcomments on}

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.