Edirne'nin 80 Yıllık İçme Suyu Şebekesi YenileniyorEdirne’de 1934 yılında döşenen içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı. Su basıncına dayanamayan eski şebekede zaman zaman patlaklar meydana geliyor.

Edirne’nin içme suyu şebekesinde günde ortalama 16 kez patlak yaşanıyor. Yaşanan patlaklar sonucu şehrin önemli bir bölümünün suyu kesiliyor. Ekipler arızadan arızaya koşmak zorunda kalıyor. Bir arızaya tamir etmeye çalışan ekipler, işini tamamlamadan başka bir patlak yaşanıyor. Su kesintilerine kalıcı çözüm bulmak ve şebekenin komple yenilenmesi Edirne Belediyesi, Temmuz ayında bir karar aldı. Kararın ardından proje çalışmalarına başlandı. Ancak proje için çalışmalar devam ederken, şebekedeki patlaklar da devam ediyor.

Bu nedenle belediye detaylı projenin tamamlanmasını beklemeyen nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Şükrüpaşa, Fatih, I. Murat, Kocasinan mahallelerinde lokal bir çalışma başlattı. Yaklaşık bir milyon TL’ye mal olması beklenen çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte 20 kilometrelik içme suyu şebekesi yenilenmiş olacak. Çalışmaların başlatıldığı Kutlutaş bölgesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehirde yaklaşık 750 kilometrelik içme şebekesinin bulunduğunu söyledi.

Şebekede yaşanan patlaklar nedeniyle yaşanan su kesintilerinin sıkıntılara neden olduğunu aktaran Gürkan, "Ama detaylı bir proje olduğu için zaman alacak. Yeni yerleşim bölgemizde de asbest boru kullanılan yerlerimiz var. Bu asbest borular hava ile temas ettiği zaman kanserojen madde ihtiva ediyor. Ama onun ötesinde çok eskidiği ve zayıfladığı için borular basınla birlikte bir yerde patlıyor. Biz onarıyoruz. 10 metre sonra tekrar patlıyor. Ve Edirneliler de haklı olarak buna tepki gösteriyor. Yeni yerleşim bölgemizde yaklaşık 20 kilometre civarında çok sık patlayan bölgenin asbest borularını asıl yenilemeyi yapana kadar lokal bir yenileme yapma kararı verdik. Çünkü vatandaşımız bu sıkıntıyı yaşamasın." dedi.

Kaynakça: Cihan

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.