Umut Yolculuğu Bu Kez Sise TakıldıEdirne’de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isterken yoğun sis nedeniyle yollarını kaybeden aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin de bulunduğu 39 kaçak göçmen, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 1. inci derece askeri yasak bölge olan Topsöğüt mevkiinde bir grup sığınmacının Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isterken yoğun sisin de etkisiyle yollarını kaybederek nehirde mahsur kaldıklarını tespit etti. Jandarma ekipleri, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildirdi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri, Meriç Nehri'nde mahsur kalan kaçakları bulundukları yerden kurtararak jandarma ekiplerine teslim etti. Göçmenlerin tamamlanan kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiği bildirildi.

Kaynakça: İHA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.