İletişim-resmi

İletişim

Adres:
Muradiye Mahallesi Müsellim Yolu Üzeri (Muratlı Devlet Hastanesi Mevkii) No:10
Muratlı
Tekirdağ
59700
e-Posta:
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Telefon:
0 (282) 250 39 00-14
Faks:
0 (282) 250 99 43

Ek Bilgi

Ek Bilgi:
Namık Kemal Üniversitesi Muratlı Meslek Yüksekokulu 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 Maddesi yarınca, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak, Cam ve Muhasebe bölümleri olmak üzere iki bölümde faaliyete başlamıştır. 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulmasıyla Trakya Üniversitesi’nden ayrılıp Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Şuan Muhasebe, İşletme ve Kimya olmak üzere 3 bölüm ile Eğitim-Öğretim faaliyetine devam etmektedir.

Yüksekokul binası Muratlı Belediyesi tarafından tahsis edilen ve restore edilmiş tarihi bir yapıdır. Daha sonrasında eskiden kreş olarak kullanılan ve eskiden Muratlı Kültür Merkezi olarak kullanılan binalar Yüksekokula ek bina olarak tahsis edilmiştir. Halen bu binalarda Eğitim-Öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Tekirdağ ile Muratlı ilçesi arası 21km’ dir. Muratlı Meslek Yüksekokulu Tekirdağ’ın Muratlı ilçe merkezinde yer almaktadır. Öğrencilerin ulaşımı, karayolu ve demiryolu ile sağlanmaktadır.

Muratlı Meslek Yüksekokulu, iş hayatının sevk ve idaresi ile kamu yönetiminde yönetime yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek, nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamıştır. Toplumun kaynaklarının bireyler arasında optimum bir şekilde dağılmasını ve insanların gereksinimi olan mal ve hizmetlerin sağlanması amacına yönelik olarak Tekirdağ ilinin Muratlı ilçesinde toplumun talep ve ihtiyaçlarının karşılanması ile birlikte işletmelerin birincil amacı olan maksimum karın da elde edilmesi göz önünde tutularak, yetişmiş insan gücünü karşılamak ve eğitim-öğretimle mesleki yeterlilik kazandırılması amacıyla kurulmuştur. Yüksekokulun eğitim amacı öncelikle işletmelere ve sanayi kuruluşlarına ara eleman yetiştirmektir. Bu bağlamda meslekte uzmanlaşma öncesi bir çok bilgi ve donanımı edinip bunu uygulayabilmeyi kavratmak temel amaçtır. Bu amaç doğrultusunda gerekli olacak uzman derslerinin temel konularının verilmesi planlanmıştır. Yüksekokuldan alacakları eğitimle, ara eleman olarak işletme ve sanayi kuruluşlarında çalışmalarını ve lisans düzeyinde eğitime devam edebilmesini sağlamak bir diğer amaçtır. Yüksekokul bilimsel amaçlı olmanın yanında daha çok toplumu ve öğrencilerimizi bilinçlendirme amaçlı bazı toplantı, konferans, panel vb. faaliyetleri yürütmektedir.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.