Son yıllarda yörede görülen ve verimli tarım arazilerinde kurulan sanayi tesisleri tarımı olumsuz yönde etkilemekte ve yörede çevre kirliliği yanı sıra, ekolojik dengeyi de bozmaktadır. Bunun bir sonucu olarak Çorlu ve Ergene derelerinden artık tarımsal yönde yararlanılamamaktadır. Bu nedenle bölgedeki sanayi kuruluşlarının bir an önce arıtma tesislerini yaptırmaları, arıtma tesisi olanlarında çalıştırmalarının temini faydalı olacaktır.

Uzun yıllar boyunca büyük sanayi yatırımlarının artmakta olduğu ilçede bir organize sanayi bölgesi olmaması çarpık sanayileşmeye neden olmuştur. Yapımı devam eden Muratlı Islah Organize Sanayi Bölgesi bu çarpıklığı çözüme kavuşturacaktır.



Haberleşme

Önemli bir sorun yoktur.


Sağlık


Birkaç köyle birlikte ilçe merkezinden geçen Çorlu ve Ergene dereleri ile Tekirdağ-Kırklareli il sınırını oluşturan Urlu Dere'nin kirliliği son yıllarda önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

28.05.2013 tarihinde Muratlı Atık Su Arıtma Tesisi inşaat sözleşmesi imzalanıp yapımına başlanmıştır. Ancak tesis İnanlı çeşmesi bölgesinde Muratlı içme suyu kuyularına ve yerleşim yerlerine çok yakın konumda bulunmaktadır.

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.