Süloğlu BarajıSüloğlu ve çevresi eski çağlardan bu günümüze önemli uygarlıklara beşiklik etmiştir. Bu dönemlere ait Keramettin, Tatarlar ve Domurcalı köyleri arasındaki yörede, tarih öncesi döneme ait ilk anıtsal mezar örneklerinden, menhir ve dolmenler bulunmaktadır. Geçkinli, Küküler köyleri civarında anıt niteliğinde Tatar Türbesi bulunmaktadır. Balkan Savaşlarının yoğun olarak geçtiği Geçkinli Köyü'nde Balkan Şehitleri Abidesi yer alır.

Süloğlu Barajıİlçe turizm bakımından fazla gelişmemiştir. Süloğlu barajı ve parkı ile, Küküler Korosu yaz mevsiminde önemli mesire yerleridir. İlçede bulunan Süloğlu Barajı, Keramettin, Sülecik, Geçkinli Göletleri yöresel turizmin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Süloğlu BarajıBüyük şehir merkezlerinde binalaşmanın çok ileri boyutlara ulaşması, yeşil alanların azalması ve sosyal ilişkilerin giderek zayıflaması gibi sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Nüfusun büyümesi ile birlikte bu sorunlar daha fazla hissedilir hale gelmektedir. Edirne göreceli olarak diğer şehirlere göre bu konuda daha iyi bir konumdadır, yine de bu gelişmenin Edirne için de doğru olduğu kısmen söylenebilir. Plansız gelişen ve kalabalıklaşan şehirlerimizde sıkılan insanlarımız görece nüfusun daha az yoğun olduğu ve temiz doğal kaynaklara sahip olan bölgelere kısa dönemli kaçamak yapma ihtiyacı duymaktadırlar.

Süloğlu BarajıSüloğlu geniş tarım ve doğal alanları, yaşayan kırsal kültürü ve sıcak kanlı insanları ile yakınında bulunduğu Edirne ve İstanbul gibi illerde yaşayanların kırsal kültürü yaşayabilecekleri ve gerçekten temiz hava alabilecekleri bir kaçamak yeri olma özelliğini taşımaktadır. Süloğlu sakinlerinin farkında olmadıkları birçok zenginlik dışarıdan gelecekler için cazip gelmektedir. Ancak bu konuyu geliştirmek üzere sosyal tesislerin ve çevre düzenlemelerinin yapılması ve bölgenin tanıtılması gerekmektedir.

Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı
Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı Süloğlu Barajı

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.