Yenileniyoruz

Sitemizin tüm altyapısı yenilenmektedir. Sitemize özel olarak sıfırdan yazılan yerli ve milli yazılımımızla yerlilik oranı %60 seviyesinde olan yepyeni sitemizle karşınızda olacağız. Daha kullanıcı dostu, daha ayrıntılı ve özelleştirilebilir bir yapıya kavuşacaktır. Ayrıca Trakyamız hakkındaki bilgileri yıllara göre arşivlenmiş bir şekilde sunacağız. Böylece geriye dönük tüm bilgilere ulaşabilecek ve bu konularda araştırma yapanlara yardımcı olmuş olacağız.

Yeni trakyanet çok yakında...

Trakya Sayfaları

Trakya Bölgeleri

Nüfus Sıralamaları

Türkiye Sırası İllerin Güncel Nüfus Sıralaması Nüfus
1 İstanbul 15.067.724
2 Ankara 5.503.985
3 İzmir 4.320.519
4 Bursa 2.994.521
5 Antalya 2.426.356
6 Adana 2.220.125
7 Konya 2.205.609
8 Şanlıurfa 2.035.809
9 Gaziantep 2.028.563
10 Kocaeli 1.906.391
21 Tekirdağ 1.029.927
39 Çanakkale 540.662
48 Edirne 411.528
54 Kırklareli 360.860

İllerin Nüfus Sıralaması Trakya İlçelerinin Nüfus Sıralaması Türkiye'deki Tüm İlçelerin Nüfus Sıralaması

Fotoğraf Galerileri

Tekirdağ

Tekirdağ Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Kırklareli Fotoğraf Galerileri

Edirne

Edirne Fotoğraf Galerileri

Son eklenen Firmalar

Popüler Firmalar

Firmanızı Ekleyin

Hesap Oluştur
Ücretsiz bir şekilde hesabınızı oluşturun. Bu sayede rehberimize firma ekleyebilir, gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Firmanızı Ekleyin
Ücretsiz bir şekilde firmanızı rehberimize ekleyin. Birden fazla firma ekleyebilirsiniz.

Adres ve Ulaşım Bilgileri

Eğitim

Üniversiteler

Eğitim

İlk ve Orta Derece Okullar

Bankalar

Banka Şubeleri

Hastaneler

Sağlık Kurum ve Kuruluşları

Resmi Kurumlar

Diğer Resmi Kurum ve Birlikler

Trakya Savaşları

Trakya'da Turizm

Ziyaretçi Sayıları

Bugün574
Dün1505
Bu Hafta9391
Bu Ay37507

Aktif Ziyaretçiler

3
Online

28 Nisan 2024
Toplam Sayfa Görüntüleme 158.468.871
ÇerkezköyÇerkezköy, İstanbul sanayisinin genişlemesi sonucunda bir sanayi şehri çehresi kazanarak metropol olmaya aday bir ilçedir. Sanayileşme öncesinde, diğer Trakya yerleşimleri gibi yerleşik Trakyalıların yoğun yaşadığı bir tarım şehrinden, sanayileşmenin hızlanması ile tüm Türkiye'den işçilerin geldiği ve birlikte yaşadığı bir metropol olmaya doğru yol almaktadır.

Geleneksel Trakya'nın özelliklerini yansıtmasına rağmen yoğun sanayi üretimi diğer bütün özelliklerini bastırmaktadır. İlçe nüfusunun sanayi üretimindeki ilerleme ve gerilemelere göre değiştiği gözlenmektedir. Büyüme dönemlerinde yabancıların da içinde olduğu bir grup ilçeye göç ederken; gerileme dönemlerinde de fabrikaların kapanması ile nüfus hızlıca düşmektedir.

ÇerkezköyÇerkezköy'e farklı yerlerden gelen insanların uyum içinde yaşayabilmeleri, Trakya'nın barışçıl havasına önemli katkıda bulunmakta ve Türkiye'de toplumsal barışın geliştirilmesi için iyi bir örnek oluşturmaktadır.

Yerel kuruluşların, Çerkezköy'ün sosyal ve fiziki yapılarının eksikliklerini anlamak üzere yüksek katılımlı çalışmalar yapmaları ve şehir sakinlerinin bu tür çalışmalara gönüllülük esası ile katılıyor olmaları, Çerkezköy'ün örnek olabilecek diğer bir özelliğidir.

İlçe, eski bir tarihe sahip olmasına rağmen sanayinin şehrin çehresini belirlemesi, ilçenin turistik kimliğini bastırmaktadır. Çerkezköy'ün gelişim yolu şehirdeki sanayi bölgelerinin geliştirilmesine olanak verecek fiziki, finansal ve sosyal olanakların artırılmasına ve sanayinin çevreye verdiği zararın azaltılmasına bağlıdır. Çevreye verilen zararın azaltılması sadece Ergene Nehri'ndeki kirliliğin başlangıcı olan Çerkezköy için değil; tüm Trakya için büyük bir önem arz etmektedir.

ÇerkezköyÇerkezköy ilçesi bugün Türkiye'nin en büyük sanayi merkezlerinden biridir. Çerkezköy'de sanayi kuruluşları, tekstil, kauçuk plastik, boya - kimya, metal - makine, gıda, sağlık, maden, ağaç, elektronik ve beyaz eşya, inşaat malzemeleri, kırtasiye ve otomotiv sektöründe yoğunlaşmıştır ve yaklaşık 30.000 kişi istihdam edilmektedir.

İstanbul metropol planı dahilinde, Çerkezköy'ün bir alternatif olarak benimsenmesi ve Çerkezköy'ün coğrafik, jeolojik, hidrografik, iklim, toprak, bitki örtüsü, zirai, ticari, ekonomik ve sınai durumları da etüt edildikten sonra Bakanlar Kurulu'nun 29.03.1973 tarih ve 7/6177 sayılı kararnamesiyle Çerkezköy'de Organize Sanayi Bölgesi kurulması kabul edilmiştir.

Burası Adana'daki 1500 hektarlık Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra 1.250 hektarlık arazisi ile Türkiye'nin ikinci büyük Organize Sanayi Bölgesidir.

Çerkezköy ilçesi, doğu ve güneyde İstanbul ilinin Çatalca ve Silivri ilçeleri ile güneybatıda Çorlu ilçesi, batıda Kırklareli'nin Lüleburgaz ve kuzeyde Kapaklı ilçeleri ile çevrilidir.

ÇerkezköySüleymanpaşa'ya 56 km. , İstanbul'a ise 110 km. uzaklıktadır. İlçe toprakları Ergene havzasındaki hafif engebeli düzlüklerden oluşur.

Çerkezköy ilçesi, 1877 - 1878 Osmanlı - Rus savaşından sonra kurulmuş ve buraya Çerkezler yerleştirilmiştir. Çerkezler kısa süre sonra bölgeyi terk etmişler ve Bulgaristan'dan gelen göçmenler buraya yerleşerek bugünkü yerli halkı oluşturmuşlardır.

Çerkezköy'e ulaşım karayolu ve demiryolu ile yapılmaktadır. Çerkezköy ilçesi Kınalı Ayrımı-Çerkezköy-Çorlu yolu ile Çerkezköy-Saray-Vize-Kırklareli yollarının kavşak noktasında bulunmaktadır. Ayrıca Beyciler-Çerkezköy bağlantı yolu ile TEM'e bağlanmaktadır. Çerkezköy için önem taşıyan TEM bağlantı yolu, ilçenin İstanbul metropolü ile ilişkisini kuvvetlendirmektedir.

Çerkezköy ilçesinde demiryolu bağlantısı İstanbul - Edirne - Avrupa demiryolu ile sağlanmaktadır. Çerkezköy istasyonu önemli ihracat istasyonlarından biridir.
İlçedeki deniz yolu bağlantısı Tekirdağ limanı ile ilişkilidir.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.