Yenileniyoruz

Sitemizin tüm altyapısı yenilenmektedir. Sitemize özel olarak sıfırdan yazılan yerli ve milli yazılımımızla yerlilik oranı %60 seviyesinde olan yepyeni sitemizle karşınızda olacağız. Daha kullanıcı dostu, daha ayrıntılı ve özelleştirilebilir bir yapıya kavuşacaktır. Ayrıca Trakyamız hakkındaki bilgileri yıllara göre arşivlenmiş bir şekilde sunacağız. Böylece geriye dönük tüm bilgilere ulaşabilecek ve bu konularda araştırma yapanlara yardımcı olmuş olacağız.

Yeni trakyanet çok yakında...

Trakya Sayfaları

Trakya Bölgeleri

Nüfus Sıralamaları

Türkiye Sırası İllerin Güncel Nüfus Sıralaması Nüfus
1 İstanbul 15.067.724
2 Ankara 5.503.985
3 İzmir 4.320.519
4 Bursa 2.994.521
5 Antalya 2.426.356
6 Adana 2.220.125
7 Konya 2.205.609
8 Şanlıurfa 2.035.809
9 Gaziantep 2.028.563
10 Kocaeli 1.906.391
21 Tekirdağ 1.029.927
39 Çanakkale 540.662
48 Edirne 411.528
54 Kırklareli 360.860

İllerin Nüfus Sıralaması Trakya İlçelerinin Nüfus Sıralaması Türkiye'deki Tüm İlçelerin Nüfus Sıralaması

Fotoğraf Galerileri

Tekirdağ

Tekirdağ Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Kırklareli Fotoğraf Galerileri

Edirne

Edirne Fotoğraf Galerileri

Son eklenen Firmalar

Popüler Firmalar

Firmanızı Ekleyin

Hesap Oluştur
Ücretsiz bir şekilde hesabınızı oluşturun. Bu sayede rehberimize firma ekleyebilir, gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Firmanızı Ekleyin
Ücretsiz bir şekilde firmanızı rehberimize ekleyin. Birden fazla firma ekleyebilirsiniz.

Adres ve Ulaşım Bilgileri

Eğitim

Üniversiteler

Eğitim

İlk ve Orta Derece Okullar

Bankalar

Banka Şubeleri

Hastaneler

Sağlık Kurum ve Kuruluşları

Resmi Kurumlar

Diğer Resmi Kurum ve Birlikler

Trakya Savaşları

Trakya'da Turizm

Ziyaretçi Sayıları

Bugün137
Dün1505
Bu Hafta8954
Bu Ay37070

Aktif Ziyaretçiler

4
Online

28 Nisan 2024
Toplam Sayfa Görüntüleme 158.448.311

Ekonomik Durum

BOTAŞ Tesisleriİlçe ekonomisi tarım, sanayi,turizm, balıkçılık ve hayvancılığa dayalıdır. Sanayi bitkisi olan ayçiçeği ile buğday, tarım sahalarında en fazla ekilen ürünlerdendir. Bunların dışında arpa, kavun, karpuz ve çeşitli sebzeler diğer ürünler arasındadır. Marmara Ereğlisi sahilleri balık türleri bakımından son derece zengindir. Karadeniz, Boğazlar, Marmara ve Ege Denizlerinde yüzeyin balıkların göç yolları üzerinde bulunan kıyılarda, çeşitli balıklar dolanmaktadır.

Martaş LimanıTekir, barbunya, kılıç, kolyos, uskumru, palamut, torik, istavrit, sardalya, sinarit, levrek deniz ürünlerinin başlıcalarıdır. Sığır ve koyun, ilçede en fazla beslenen hayvanlardır. Marmara Ereğlisi'nde sanayi tesislerinin kuruluş tarihi oldukça eskilere gider. 1954 yılında Ereğli Limanı'nda "Türk Petrol" depoları işletmeye açılarak, buradan Trakya ve İstanbul'a sevkiyata başlamıştır. Türkmenli köyünde kurulan " Altın Kadife Fabrikası " tekstil fabrikalarının önemlilerindendir.

BOTAŞ Tesisleriİlçe merkezinde bir diğer önemli sanayi kuruluşu Deri Dikim Fabrikasıdır (DERKON), Çorlu yolu üzerinde Paksan çelik tencere ve madeni eşya fabrikası vardır. Pamteks, Fırat elyaf iplik fabriikaları ile 150 ton/saat kapasiteli Çelik İsabe Fabrikası önemli büyük işletmelerdendir. Yeniçiftlik Kasabasında da bir un fabrikası vardır.

SantralM.Ereğlisi ilçesi ekonomisine asıl katkıda bulunan sanayi kuruluşu BOTAŞ Doğal gaz tesisleridir. Bu tesisten 85 bin tonluk 3 ana depo mevcut olup ithal LPG gazı bu terminalde gemiler vasıtası ile kabul edilmekte, depolanmakta bilahare ulusal şebekeye doğal gaz kontrollü olarak sevk edilmektedir. Ayrıca ilçede 480 Mw'lık kapasitede çalışan iki adet Ünimar A.Ş., Trakya Elektrik A.Ş. kombine doğal gaz çevrim santralleri bulunmaktadır. Her iki santral Türkiye enerji tüketiminin toplam % 7'sini karşılamaktadır. Yine söz konusu santraller mevkiinde 12 bin ton depolama kapasiteli likit gaz depolama ve dolum tesis mevcuttur. İlçede ayrıca 30 adet irili ufaklı tesis olup, söz konusu tesislerde toplam 1200 kişinin çalıştığı bilinmektedir. Marmara Ereğlisi ilçesi ekonomisine asıl katkıda bulunan sanayi sitesi, Botaş Doğalgaz Tesisleridir.

Turizm

Marmaraereğlisiİstanbul - İpsala yolunun üzerinde olan M.Ereğlisi, tarihi eserleri, deniz sporlarına elverişli koyu, plajları,istakozu ve balığı, İstanbul'a yakınlığı, çok güzel bir turistik yol üzerinde bulunması, dikkati çeken ve hoşa giden yüksek yarım adası ile büyük turistik değerler taşımaktadır.

Marmara Ereğlisi Yunan, Roma, Bizans eserleri ile doludur. Yarım ada adeta bir açık hava müzesi görünümünde olup, şehrin kuzey ve batı kenarını çeviren dış surların yer yer hala kalıntıları mevcuttur. Yine M. Ereğlisi'nin bulunduğu tepenin Marmara'ya dönük yüksek eteğinde ve denize yakın yerinde tam bir yarım daire biçiminde açık hava tiyatrosu bulunmaktadır.

Marmaraereğlisiİlçede Turizm faaliyetleri 1965'li yıllarda başlamış ve 1970'li yıllardan itibaren hızlı bir gelişme süreci içine girmiştir. Yaklaşık 30 km uzunluğundaki kıyı şeridinde yer alan doğal plajlar İstanbul ile Trakya'nın birçok yöresinden insanı buraya çekmektedir. İlçe merkezinde 70 ve 100 yatak kapasiteli 3 adet otel mevcuttur. Ayrıca sahil şeridinde çok sayıda tatil siteleri, mokamp, günübirlik konaklamaya elverişli kamp yerleri bulunmaktadır. Ereğli'de 1964 yılından bu yana yapılan kazılarda, çeşitli tarihi dönemlere ait mimari eserler, lahitler, çanak-çömlek kalıntıları ortaya çıkarılmıştır. Bulunan eserlerin bir kısmı İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Tekirdağ Müzesinde sergilenmektedir.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.